Makkelijk en overzichtelijk inschrijven op een aanbesteding? Ja, het kan!

Inschrijven op een aanbesteding klinkt misschien als moeilijk of veel werk. Maar met de juiste hulp en structuur kom je een heel eind. Uw Aanbesteding helpt je in 6 overzichtelijke stappen aan een unieke inschrijving.

 

1. QuickScan: past de scope van de aanbesteding bij jouw organisatie, zijn er geen uitsluitingsgronden van toepassing en voldoe je (al dan niet met onderaannemers) aan de geschiktheidseisen en het Programma van Eisen?

 

2. De aanbesteding doorgronden: wat is de vraag áchter de vraag van de aanbestedende dienst? Moeten we bepaalde thema’s extra belichten, zoals duurzaamheid of kostenefficiëntie? Wij starten elke opdracht met een heldere analyse en realistisch advies.

 

3. Invullen van het UEA: het Uniform Europees Aanbestedingsdocument is een verklaring over de financiële toestand, de bekwaamheid en de geschiktheid van jouw onderneming. Bij ontbrekende of onjuiste informatie legt de aanbestedende dienst jouw inschrijving terzijde. Uw Aanbesteding verzorgt het secuur en consistent invullen ervan.

 

4. Opstellen referentie(s): hiermee toon je aan dat je jouw dienst al voor vergelijkbare klanten hebt uitgevoerd en dus de gevraagde ervaring hebt. We bundelen jouw kennis van jouw bedrijf met onze kennis in het verwoorden van referenties.

 

5. Schrijven kwalitatieve documenten: onze tekstschrijvers verwoorden de gevraagde punten zoals een plan van aanpak, duurzaamheidsaspecten en risicobeheersing. We stellen jou daarbij soms kritische vragen of vragen om inhoudelijke verdieping. Zo komen we tot een SMART inschrijving.

 

6. Bepalen prijsniveau: we berekenen verschillende scenario’s. Op welk prijsniveau denk je bijvoorbeeld dat jouw concurrent zit? Uw Aanbesteding controleert – waar mogelijk – de prijzen op consistentie. En we toetsen de prijzen aan eerdere soortgelijke aanbestedingen.

 

Als alle stukken klaar zijn, controleert Uw Aanbesteding de inschrijving op correctheid en volledigheid. Zo weten we zeker dat we alle documenten hebben, de juiste handtekeningen erop staan en we niets missen. Indienen maar!

 

Meer weten over onze werkwijze of wil je samenwerken? Kijk dan op https://www.uwaanbesteding.nl/werkwijze

 
Vorige
Vorige

Zo weet je binnen no time of je kunt inschrijven op aanbestedingen

Volgende
Volgende

Waarom inschrijven op een aanbesteding niet moeilijk hoeft te zijn